Kadıköy halkı da evine kavuştu

Kadıköy’de Halkevi açılışı müzikli yürüyüş, dinleti, konuşmalar ve sonrasında Halkevi binasında devam eden ziyaret ve sohbetlerle gerçekleştirildi.

Kadıköy Halkevi’nin açılışı 12 Haziran Cumartesi günü yapıldı. Sıcak bir günde saat 17.00’de Halkevi kurucuları ve dostları Kadıköy İskelede toplanmaya başladı. Gençlerden oluşan bando takımı Halkın Hakları Var tişörtleriyle ritm çalarken, tulum sesiyle halaya duranların ardından yürüyüş başladı. Halkın haklarını ifade eden önlükler, dövizler, flamalarla Kadıköy halkını Halkevi’ne davet eden broşürleri dağıtarak yürüyen topluluk geçtiğimiz yıl Kadıköy Çarşısı'nda krizi protesto için kurulan Halk Kürsüsünün bulunduğu yerde mola verdi. Burada bir kez daha kürsülerini kuran Halkevciler, “eşit, özgür ve kardeşçe yaşanacak bir ülke ve insanca bir yaşam mücadelesi için Halkevlerinin Kadıköy’e geldiğini” vurguladılar.
Çarşı içerisinden müzik eşliğinde Halkevi önüne gelen topluluğa seslenen Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol, Kadıköy Halkevi şubesinin yeniden açılmasının kendisi için taşıdığı özel anlama değinerek, Halkevleri’nin halkın hak mücadelelerini yaygınlaştırmaya devam edeceğini söyledi. Ardından müzik dinletisi ve Halkevi Kadıköy binasında ortak sofra ve sohbetlerle açılış son buldu.












Bu yazıya verilen yanıtları görmek için tıklayınız>> RSS 2.0

0 yorum - Kadıköy halkı da evine kavuştu -

Yorum Gönder

GENÇ GÜNDEM

2010 Kadıköyün Sesi - Tasarım: SimplexDesign