Kadıköy Halkevi'nden Koşuyolu Hastanesi işçileriyle dayanışma ziyareti

23 Haziran Çarşamba günü Kadıköy Halkevi, Koşuyolu Kalp ve Damar Hastanesi'nden atılan işçilere bir dayanışma ziyareti düzenledi. Kadıköy Belediye'sinde çalışan Tüm-Bel-Sen sendikası üyelerinin ve Yol-İş sendikasına üye işçilerin de geldiği direnişin 28. gününde hastane bahçesinde hep birlikte "Yaşasın sınıf dayanışması" sloganı ile bir yürüyüş düzenlendi.

Başhekimlik kapısından Acil Servis'e doğru düzenlenen yürüyüş boyunca "yaşasın sınıf dayanışması, sendika haktır engellenemez, güvenceli iş güvenceli gelecek istiyoruz" sloganları atıldı. Acil kapısı önüne gelindiğinde Dev-Sağlık iş üyesi işçiler ve desteğe gelen kurumlar tarafından konuşmalar yapıldı.
Kadıköy Halkevi adına konuşma yapan Fatma Terzi “güvencesizliğe karşı direnişlerini Koşuyolu hastanesinde inatla sürdüren ve taleplerini herkese anlatmaya çalışan taşeron sağlık işçilerinin mücadelesinin bizim mücadelemiz olduğunu biliyoruz” dedi. Halkevcilerin de mahallelerinde “sağlık haktır satılamaz”, “eğitim haktır satılamaz” diyerek mücadele ettiğini hatırlatan Terzi,  taşeron sağlık işçileri işe geri alınana dek, bu mücadeleyi ‘ne kadar sürerse sürsün’ beraber vereceklerini ilan etti.
Terzi’nin ardından konuşan Yol-İş temsilcisi, 26 Mayıs grevi sırasında işçi sınıfının haklarını savundukları için işten atılan işçilerin yanında olduklarını söyledi ve başhekimden işçileri ‘derhal’ işe geri almasını istedi. Yol-İş temsilcisi, “Eğer arkadaşlarımız işe geri alınmazsa biz de burda onlarla birlikte direnişlerini büyüteceğiz" dedi.
Konuşmaların ardından topluluk tekrar Başhekimlik önüne yürürken, işten atılan işçiler çeşitli konuşmalar yaptılar. İşçiler konuşmalarında, "İşe geri alınana ve taşeronu sağlıktan süpürene kadar direnişimizi sürdüreceğiz. Bizi buradan atamayacaklar. Biz yıllarca bu hastanede çalıştık, şimdi bizi buradan gönderemeyeceksiniz. Hakkımızı alacağız ve kaç gün sürerse sürsün burada bekleyip direnişimizi sürdüreceğiz. İşimize geri döneceğiz" dediler.
Kartal Koşuyolu Kalp ve Damar Hastanesi'nde çalışan 4 işçi Dev Sağlık-İş sendikası üyesi oldukları gerekçesiyle 26 Mayıs genel grevine katıldıktan sonra işten atılmışlardı. İşten atılmalara karşı başlayan direniş boyunca işçiler işe geri dönmeye kararlı olduklarını yaptıkları eylemlerle göstermeye devam ediyorlar.


Bu yazıya verilen yanıtları görmek için tıklayınız>> RSS 2.0

0 yorum - Kadıköy Halkevi'nden Koşuyolu Hastanesi işçileriyle dayanışma ziyareti -

Yorum Gönder

GENÇ GÜNDEM

2010 Kadıköyün Sesi - Tasarım: SimplexDesign