Kadıköy Halkevi'nden grevdeki belediye işçilerine ziyaret

Kadıköy Halkevi ve Dev-Sağlık İş Sendikası üyeleri 25 Temmuz Pazar günü, saat 13.00’de grevdeki Kadıköy Belediyesi işçilerini ziyaret etti.
Kadıköy Halkevi olarak gerçekleştirilen dayanışma ziyaretinde, grevdeki işçilerle talepleri ve direnişleri hakkında sohbet edildi. Ziyaret esnasında Dev – Sağlık İş sendikası üyelerinden
Ziya İncedere, Taşeronda çalışan sağlık işçileri olarak, sürdürdükleri direnişte Kadıköy Belediyesi işçilerinin yanlarında olduklarını belirtti.
Yapılan sohbetlerde işyeri temsilcisi Mehmet Karasu Ocak ayı içerisinde toplu görüşmelere başladıklarını hatırlatarak bu süre zarfında bir anlaşma sağlanamadığı için 19 Temmuz'da greve başladıklarını söyledi. 477 sendikalı işçiden 407'sinin grevde olduğunu belirten Karasu, ambulans, santral ve cenaze işleri gibi durdurulmaması gereken birimlerde 70 arkadaşlarının çalışmayı sürdürdüğünü ifade etti. Zabıta ve temizlik işlerine "iyi niyet göstergesi olarak" müdahale etmediklerine değinen Karasu, taleplerini "85 taban ücret, % 10 zam, 250 TL sosyal yardım" olarak özetledi. Verdikleri teklifin Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk tarafından ciddiye alınmadığını söyleyen ve başkanın herhangi bir karşı teklif vermediğini ve işçileri haksız göstermek için gazete ilanları verdiğini anlatan Karasu, "Bugün 14.00 – 14.30 saatleri arasında tekrar görüşme yapılacak. Bu görüşmenin sonucuna göre hareket edeceğiz” dedi.
Bir saat boyunca yapılan sohbetlerin ardından grevleri boyunca dayanışma ve desteğimizi sürdüreceğimizi söyleyerek yanlarından ayrıldık.
Yasal süre içerisinde, toplu sözleşme görüşmeleri olumlu sonuçlanmayan belediye işçileri 19 Temmuz pazartesi günü greve başlamıştı. Grev boyunca Belediye’de ve Kadıköy genelinde çeşitli eylemler ve yürüyüşler düzenlenmişti. Ziyaretin yapıldığı gün Belediye Başkanıyla yapılan görüşmede anlaşma yapıldığı öğrenildi.

Bu yazıya verilen yanıtları görmek için tıklayınız>> RSS 2.0

0 yorum - Kadıköy Halkevi'nden grevdeki belediye işçilerine ziyaret -

Yorum Gönder

GENÇ GÜNDEM

2010 Kadıköyün Sesi - Tasarım: SimplexDesign