Hüküm! Su Y.

Doğa ve insan canlıların var olma sürecinden beri sürekli olarak değişim ve paylaşım içindedir. Doğa bütün canlı ve cansız varlıkların bütününü oluşturur. İnsan ise doğa bütünlüğünün içinde sade bir canlı konumundadır. Fakat insan düşüncesi ve fiziksel yetenekleri nedeni ile içlerinde oluşan doğaya hükmetme duygusu bizi bu günlere getirdi. İnsanlığın doğaya hükmetme egosu en çok sanayi devriminden sonra ve modern bilimin gelişmesi üzerine en üst seviyeye çıktı.

İnsanlar bu süreçte tamamen doğaya diz çöktüreceğine inanıyor. Lakin insanın unuttuğu tek bir gerçek vardır bu gerçeğin dünyanın gelmiş olduğu son noktada farkına varan bilim adamları, toplumları uyarmaya yeni yeni başlıyorlar: Bu tehlikeli yıkımla insanoğlunun kendi sonunu hazırlıyor olması.

İnsanın farkında olması gereken en önemli şeyin farkında değiliz. Kendi bulunduğumuz canlı sınıfında bu doğal bütünlükle oluşmasıdır. İnsanlarımız ne kadar gelişmiş olursa olsun doğayı, doğanın gücünü dizginlemesi ve ona hükmetmesi mümkün değildir. Lütfen söyleyin: Depremlerin, tsunamilerin, jeolojik hareketlerini engellememiz mümkün müdür?

Hayır! İnsan ne kadar gelişirse gelişsin asla doğaya mutlak olarak hakim olamayacağız. Uzun lafın kısası Doğa İnsana Hükmeder!

Bu yazıya verilen yanıtları görmek için tıklayınız>> RSS 2.0

0 yorum - Hüküm! Su Y. -

Yorum Gönder

GENÇ GÜNDEM

2010 Kadıköyün Sesi - Tasarım: SimplexDesign